Min morgenrutine

Min morgenrutine

Bag om min morgenrutine

Trine-Lise Buestad-Kjeldsmark, founder af Yrolí Skincare

Hvordan ser ens morgenrutine ud, når man har sit eget hudplejebrand? Trine-Lise Buestad-Kjeldsmark, som er medstifter af Yrolí, giver nedenfor et indblik i de hudplejeprodukter, der står på hendes badeværelse. Du kan også læse mere om, hvordan Trine-Lise prioriterer sin sundhed i en travl hverdag, hendes motivation bag at ville ændre måden, hvorpå vi tænker hudpleje og hendes brændende ønske om at ville skabe fremtidens hudpleje og dermed rykke hudplejeindustrien i en retning, der er ukompliceret, ren og grøn – hvor hudens sundhed er i fokus.

”Du må da bruge flere timer foran spejlet hver morgen?”

Som medstifter af et hudplejebrand er ”Hvilke produkter bruger du selv?”, ”Hvordan kan jeg få lige så flot hud som dig?” og ”Du må da bruge flere timer foran spejlet hver morgen?” nogle af de spørgsmål, jeg oftest bliver stillet. Jeg bliver selvfølgelig smigret, men jeg bliver også gang på gang bekræftet i, at Yrolí har sin eksistensberettigelse, og at vi stadig har en stor opgave foran os.

Det helt korte svar er, at jeg prioriterer, og at min prioritering centrerer sig rundt om en sund livsstil. Det inkluderer ikke, at jeg sætter min alarm hver morgen til, at jeg skal igennem et helt regime af steps og produkter. Det giver mig ikke en sund følelse, og det giver mig heller ikke sund hud. Min morgenrutine, når det gælder hudpleje, har i mange år været den samme – Eye Serum og Face Oil. 

 

Min hudplejerutine om morgenen

Jeg vasker ansigtet med koldt vand, dupper Eye Serum på den fine hud rundt om øjnene og slutter af med Face Oil, som jeg masserer ind i ansigtet og på halsen. Oliens aktive ingredienser gør huden sund og sørger for, at den er velfugtet hele dagen. Hvis jeg har tid, giver jeg mig selv en ansigtsmassage. Det sætter gang i blodcirkulationen og efterlader mig med en skøn følelse af velvære. Jeg bruger en diskret make up hele dagen, og Face Oil holder flot på den. Det er min hudplejerutine om morgenen – helt enkel og super effektiv.

Køb Yrolís morgenrutine her.

En god start på dagen er mere, end hvad jeg kommer på huden

At få en god start på dagen er mere, end hvad jeg kommer på huden. Det er selvfølgelig vigtigt, at jeg plejer min hud og at de produkter, jeg anvender, har en synlig effekt. Det er dog også vigtigt, at jeg får gang i kroppen. Det kan være en lang gåtur med min hund eller en løbetur i skoven. Bevægelse er vigtig, og det er den friske luft også. Jeg lytter tit til lydbøger imens, da det stimulerer min hjerne, men jeg kan lige så vel kombinere det med en telefonsnak med mine børn eller min veninde, det stimulerer mig socialt. Som del af min morgenrutine er det også vigtigt for mig at få en nærende morgenmad og drikke masser af vand – jeg har en forkærlighed for danskvand!

 

Jeg var selv forbrugeren, der blev ført bag lyset

Som forbrugere køber vi ind på tidskrævende rutiner med et utal af produkter. Selvfølgelig gør vi det, for vi har ikke en chance for at kunne navigere i hudplejeindustrien. Vi jagter alle den smukke hud og den ekstra glød. Som mennesker er vi autoritetstro nok til at stole på, at de forskellige hudplejebrands kan give os evig ungdom, for det er den illusion, de sælger os. De mange lag og produkter er kommercielt motiveret og udspringer ikke fra et ønske om at give forbrugeren sund hud, men blot flere produkter på badeværelset, der giver dårlig samvittighed. Hudpleje er blevet for kompliceret. Vores miljø og hudens sundhed betaler prisen.

Yrolí er modsvaret i junglen af indviklede rutiner, hurtige løsninger, forældede stereotyper, falske løfter og et marked præget af et massivt overforbrug. Jeg stiftede Yrolí sammen med Jette Nørgaard Haulrig, fordi vores badeværelser var fulde af produkter, som ikke havde nogen effekt. Både fordi de bare stod og blev for gamle, men også fordi de var fulde af skadelige syntetiske stoffer og tomme løfter. Yrolí er derfor ikke ”bare” endnu et hudplejebrand, der lægger sig i slipstrømmen på hudplejeindustriens kommercielle diskurs. Hvis vi var det, ville det gå imod vores helt grundlæggende værdisæt og være dobbeltmoralsk. Vi har selv været de forbrugere, der er blevet ført bag lyset. 

Yrolí Trine-Lise Buestad-Kjeldsmark

En sund hverdag

Vi er i krydsfeltet mellem hudpleje- og sundhedsindustrien. Med Yrolí ønsker vi at gøre hverdagen mere enkel, mere sund og mere bevidst. Yrolí er sat i verden for at fremme hudens sundhed. For at få sund hud skal man bruge få lag hudpleje, helst kun ét lag. Vores formuleringer er udviklet til at respektere hudens mikrobiom, og de hudplejerutiner vi anbefaler, er skabt ud fra, at de er enkle, effektive og overskuelige. 

Sund hud skal dog forstås på flere niveauer. Ja, vi har produkterne, der hjælper huden med at være sund, men man kan ikke se hud og hudpleje som et lukket kredsløb. Der er også andre faktorer, der påvirker hudens sundhed, for eksempel søvn og kost. En balanceret hverdag og ens mentale sundhed bidrager også til sund hud. Det hele hænger sammen. Det er derfor, at jeg prioriterer min sundhed. Jeg vil gøre mit bedste for at være i balance, da jeg dermed giver min krop bedre betingelser, som også vil have en effekt på min hud. Yrolís produkter understøtter yderligere balancen i min hud. 

Jeg må derfor skuffe dem, der vil høre den hemmelige opskrift. Der er ingen. Det ærlige svar er, at du skal passe på dig selv, og det inkluderer, at du skal passe på din hud. Det kan lyde som en kliché, men det er sandheden. Din søvn er vigtig. Din kost er vigtig. Din blodcirkulation er vigtig. Dit sociale liv er vigtig. Din hudpleje er vigtig.