Hvad kan man bidrage med?

Hvad kan man bidrage med?

I år kan Yrolí fejre 5-års jubilæum, og det giver anledning til at reflektere, gøre status og sætte nye mål for fremtiden. I den forbindelse giver de to Yrolí stiftere Trine-Lise Buestad-Kjeldsmark og Jette Nørgaard Haulrig et indblik i den hudplejebranche de er en del af, hvor den var for fem år siden, hvor den er på vej hen og hvilken plads, Yrolí har i den.

Trine-Lise og Jette deler også deres tanker om tidens skønhedsidealer og demokratiseringen af hudpleje, om at flytte fokus fra skønhed til sundhed og om at gå forrest for at ændre overforbruget af hudpleje – for miljøet, for huden og for sindet. 

Yrolí Skincarae

Et opgør med hudplejeindustrien

Vi skabte Yrolí for fem år siden, fordi vi som forbrugere følte os som gidsler i en hudplejeindustri, der solgte tomme løfter, komplicerede rutiner og syntetiske produkter. Vi ville skabe et modsvar med afsæt i sundhed, enkle rutiner, naturlige ingredienser, få effektive produkter og en miljømæssig tilgang til hudpleje. Da vi startede, var vores One Layer hudplejefilosofi ret nytænkende, og det samme var vores Blue Beauty tilgang, som ikke rigtig var nået til Danmark endnu.

De til- og fravalg vi traf som ny virksomhed, er vi meget stolte af i dag herunder vores ingredienser, at vores produkter er produceret i Danmark, vores cirkulære emballageprincip, og at vi er certificerede. Det var essentielt for os at blive certificeret, da vores troværdighed er tæt knyttet til transparens og sporbarhed. I dag er vi både Ecocert Cosmos, Vegan og AllergyCertified samt Svanemærket.

Vores visioner og ambitioner for Yrolí er heldigvis ikke længere nytænkende. Det er positivt, da industrien som helhed er ved at udvikle sig. Det er dog vigtigere end nogensinde før at tænke nyt - det har verden som helhed behov for. Og det fortsætter vi med i Yrolí. Vi ønsker at gøre den forskel og lave den kvalitet, som vi selv søgte, da vi startede.

Fra skønhed til sundhed

Traditionelt har skønhedsindustrien primært været domineret af få mandlige ejere og udviklere, der har dikteret, hvordan vi skulle se ud, og hvor formålet næsten altid har været at fikse fejl og mangler. Vi er blevet eksponeret for kortsigtede resultater, men ikke de langvarige effekter. Det har skabt et snævert feminint univers, som kvinder skulle passe ind i, og som mænd var ekskluderet fra. Der har desværre alt for ofte været et entydigt fokus på skønhed centreret omkring klassisk æstetik uden diversitet. Det er heldigvis ved at ændre sig, og vi er ved at tage ”magten” tilbage. Vi som forbrugere køber ikke længere ind i et entydigt skønhedsideal – vi vil ikke bare have skønhed, men ønsker mere fokus på sundhed.

Yrolí Skincare Trine-Lise Buestad-Kjeldsmark og Jette Nørgaard Haulrig Yrolí Skincare Trine-Lise Buestad-Kjeldsmark og Jette Nørgaard Haulrig

En helehedsorienteret tilgang til hudpleje

Den modbevægelse, der finder sted, er en, vi har kæmpet for både som hudplejebrand og som kvindelige ledere. Vi vil fremme en mere inkluderende og støttende kultur både generelt og i vores branche, og vi ønsker at flytte fokus fra skønhed til sundhed.

Yrolí har en helhedsorienteret tilgang til hudpleje, og hudens sundhed er i fokus. Vi tror på, at det bedste din hud kan være er sund. Yrolís produkter er udviklet til at opretholde hudens funktion indefra og udefra, og her er der ingen quick fixes. Sund hud kan dog ikke isoleres til hudpleje. Vi kigger altid på den lange bane og sammenhængen, der er mellem sund hud og kost, søvn, mentalt helbred, bevægelse, hormoner med mere.

Det er også derfor, at vi ofte siger, at vi arbejder inden for sundhed fremfor skønhed. Vi har ikke kunne identificere os med den ensidighed og de værdier, der har gennemsyret skønhedsindustrien førhen. Det er derfor vigtigt for os, at Yrolí er med til at demokratisere og mangfoldiggøre hudpleje, men også at sætte sundhed på hudplejeagendaen.

Yrolí Skincare 

Ikke bedst i verden men bedst for verden

Mange brugere, der søger mod os på grund af vores One Layer filosofi, vores naturlige ingredienser og høje kvalitet, vender ikke tilbage til de mere syntetiske produkter eller produkter, der ikke holder, hvad de lover. Det bekræfter os i, at Yrolí er det alternativ, som vi ønskede at skabe for fem år siden. Beskedenhed er en dyd, men vi er ekstremt stolte over, hvor Yrolí er i dag. Vi har et Yrolí community med de mest loyale ambassadører, I er meget værdsatte. Vi har åbnet vores første butik og showroom i Nordhavn, hvorfra vi har afholdt en række events med inspirerende kvinder og samarbejdspartnere. Vi går et aktivitetsrigt år i møde, og vi glæder os til at byde endnu flere velkommen i vores Yrolí univers i Nordhavn.

Vores hudpleje er på nogle af de ypperste overnatningssteder i Danmark, og listen vokser stødt sammen med spa steder, klinikker og butikker. Vi har også afholdt vores første Yrolí pop-up spa, og vi har flere planlagt for resten af året. Vi kan ikke lade være med at kigge mod udlandet, og vi er ved at udvikle nye produkter, der lanceres næste år.

Et af vores største ønsker er, at Yrolí bliver B Corp certificeret, og vi er nu gået i gang med den proces. Det er altafgørende for os, at den troværdighed, vi har bygget Yrolí på, fortsætter, og at vi tager de rigtige valg, der ikke altid er de nemmeste, men er med til at fremtidssikre Yrolí.

Yrolí vil altid være i udvikling, for vi kan altid blive bedre. Det handler ikke om at være bedst i verden, men bedst for verden. Det er Yrolís eksistensberettigelse.

Yrolí Skincare