Afrikanske frugter

Yrolí Skincare Baobab Yroli Skincare

To af vores signaturingredienser er to helt særlige afrikanske kerneolier; baobab og marula. Kerneolier fra både baobab og marula har været brugt af afrikanere i århundrede for deres sundhedsfremmende og hudplejende egenskaber. 

Baobab- og marulatræer stammer fra den oprindelig afrikanske natur, hvor de historisk og kulturelt har indgået i århundreder af rige stammetraditioner. 

Baobabolie

Baobabolie har klinisk dokumenteret effekt og helt specielle egenskaber, der gør den velegnet i alle hudplejeprodukter. Baobabolie er antiinflammatorisk og kan reducere rødmen, kløe og tørhed. Olien trænger hurtigt ind i epidermis, som er det øverste hudlag. Her vil dens aktive stoffer arbejde og få huden til at blive ekstremt blød og strålende.  

Baobabolie har et særligt højt vitaminindhold:

  • A-vitamin arbejder aktivt i foryngelse og fornyelse af cellemembranen.

  • B, C og E-vitamin er antioxidanter, der styrker huden og udligner fine linjer og pigmentforandringer, stimulerer dannelsen af kollagen og øger cellefornyelsen samt bidrager med beskyttelse af hudceller, der er beskadiget af ultraviolet lys, miljøforurenende stoffer og andre elementer, der producerer skadelige frie radikaler i cellerne.

  • D-vitamin stimulerer hudens cellemetabolisme og vækst og hjælper med at mindske rynker og stimulere produktionen af kollagen.

Det høje indhold af essentielle fedtsyrer hjælper med at opretholde og beskytte hudcellemembran samt bevarer hudens elasticitet ved at genskabe hudens fugtbalance, så rynker og fine linjer bliver mindre tydelige. 

Vi bruger ikke-raffineret baobabolie for at bevare alle dens aktive stoffer. Den er skånsomt renset ved en temperatur under 45 grader og uden brug af kemiske opløsningsmidler. Olien har en bundfaldsværdi på 16 grader. 

"Tree of life"

Baobab er nok det mest kendte træ i Afrika og kaldes for “Tree of Life”. Baobab tilhører sin egen familie, Bombacaceae. Baobabtræer vokser i Øst- og Vestafrika. Nogle træer menes at være så meget som 6.000 år gamle, og det er ikke ualmindeligt at finde træer, der er omkring 2-3.000 år gamle. Træerne når højder fra 5 til 30 meter og kan nå en diameter på 7-11 meter. Baobabolien er udvundet af frøene i frugten på Baobabtræet.    

Yrolí Baobabtræ baobabolie

Marualolie

Marulaolien er en fantastisk olie med helt unikke egenskaber, der gør den velegnet i alle hudplejeprodukter. Marulaoliens små molekuler gør, at den trænger hurtigt og dybt ind i det øverste lag af dermis, hvor den store mængde af aktive ingredienser hydrerer og beriger huden.  Olien virker som en carrier-olie, der trækker næringsstofferne, også fra andre ingredienser, dybt ned i huden. Marulaolie anbefales til at lindre og pleje følsom hud og til at reducere rødmen og betændelse. 

  • Har et naturligt højt niveau af stearinsyre, der forsegler fugten i huden ved at danne en naturlig tætning over den.

  • Har et højt indhold af antioxidanter, herunder tocopheroler (E-vitamin), flavanoler, kondenserede tanniner og catechiner (svarende til dem, der findes i grøn te), der beskytter huden mod frie radikaler.

  • Er rig på monoumættede fedtsyrer, der hjælper med at genoprette hudens barriere, hvilket medfører en øget hydrering, elasticitet, glathed og smidighed i huden.

Frø fra afrikansk savannetræ

Marulaolien er udvundet fra frøene i frugterne på det afrikanske savannetræ, Sclerocarya Birrea. Det er ligesom baobabtræet et gammelt træ fyldt med historie, kultur og århundreder af rige stammetraditioner. Træet kan blive op til 20 meter højt og findes i lave højder og åbne skovområder. Den modne frugt af marulatræet er gul til lysorange i farven, og den rummer ca. 8 gange mængden af det C-vitamin, der er i en appelsin. Inde i frugten er der hårdskallede frø, der indeholder to til tre kerner, som olien udvindes af. 

Hensigtsmæssig produktion og gode sociale forhold

Vores leverandører af baobabolie og marulaolie er ECOCERT COSMOS certificerede. Det er vores garanti for, at både pasning af de gamle træer og høstningen af frugterne foregår hensigtsmæssigt og sikrer biodiversiteten i lokalområdet. Det er også vores garanti for gode sociale forhold, hvilket betyder, at FN's børnekonvention bliver respekteret, og at der er lige løn og sociale rettigheder for alle. Det er også vores garanti for, at både pasning af de gamle træer og høstningen af frugterne foregår hensigtsmæssigt og sikrer biodiversiteten i lokalområdet.

Yrolí Marualtræ marulaolie