Socialt engagement

Yroli Skincare Socialt engagement Yroli Skincare

At engagere os socialt er noget, der ligger os meget på sinde. Det er en naturlig del af Yrolí Skincares tankegang at give tilbage til den verden, vi høster af. Vi er derfor engagerede i en række forskellige sociale projekter rundt omkring i verden. At engagere sig socialt vil for os sige at vælge ingredienser, som er sourcet under ordentlige forhold i partnerskaber med lokale bønder, som er sikret arbejdsmæssige og sociale rettigheder. På den måde kan vi bedre sikre, at vi undgår børnearbejde, underbetalt arbejdskraft, farlige arbejdsforhold og andre uetiske arbejdsbetingelser.       

Vi byder gerne ind, når vi kan. Hvis vi har overskud af produkter, så donerer vi dem ofte til socialt udsatte herunder bosteder og Grevinde Danner Stiftelsen. Vi vil løbende her beskrive, hvor og hvordan vi engagerer os socialt.

Baobabolie fra Baobab Fruit Company, Senegal

Baobabolien er en af kerneingredienserne i flere produkter fra Yrolí Skincare. Olien udvindes fra baobab-træets frø, som sidder i frugten på træerne. Senegal i Afrika er et af de steder, hvor træet vokser og har en meget stor betydning både historisk og økonomisk. Yrolí Skincare køber baobab-olie fra Baobab Fruit Company Senegal.

Historien

Historien om Baobab Fruit Company i Senegal går tilbage til 1999, hvor den italienske fødevareingeniør Mauro Ottaviani under en rejse til Vestafrika blev forelsket i baobab-træet og dets mange gode egenskaber til brug inden for både ernæring og kosmetik. På det tidspunkt blev de mange tons frugter fra træet kun brugt lokalt, så Ottavianis vision var at få dem bredt ud til det internationale marked. Det krævede en produktionsstruktur, som kunne leve op til strenge internationale krav, både hvad angik kvalitet og leveringssikkerhed. I dag er Baobab Fruit Company markedsleder inden for sit felt.        

Arbejdsforhold og socialt engagement  

Baobab Fruit Company er en moderne virksomhed, som overholder alle sikkerhedsregler og procedurer ved at følge internationale standarder. Virksomheden arbejder aktivt og seriøst med at sikre ordentlige arbejdsforhold, minimere miljøbelastning og engagere sig socialt. Baobab Fruit Company tilhører de bedste 10% af Senegals produktionsvirksomheder. 

Virksomheden

 • Beskæftiger 300 medarbejdere, hvor halvdelen er kvinder.
 • Samarbejder med 500 lokale frugtsamlere, primært kvinder, i 42 landsbyer, som bliver forudbetalt.
 • Handler med 35 lokale producenter i Senegal og Mali.
 • Køber kun hele frugter for at sikre, at hele frugten og skallen bliver anvendt.
 • Benytter sig ikke af børnearbejde.
 • Har værdigrundlag med nøgleordene: Kvalitet, Sikkerhed, Fuld sporbarhed, Socialt ansvar.

Yrolí Skincare Baobab Yroli Skincare

Aloe Vera fra Aloecorp, Mexico 

Aloe Vera har mange plejende egenskaber og findes derfor i flere af vores produkter. Den klare gel fra Aloe Veraens blade både fugter, beroliger og heler huden. Yrolí Skincare har valgt Aloecorp i Mexico som leverandør af Aloe Vera, da de ikke bare har fokus på at levere et godt produkt, men også tager ansvar for medarbejdere og deres trivsel. Virksomhedens fokus på arbejdsforhold ligger langt over, hvad der er normal praksis i denne del af Mexico.    

Aloecorp har valgt at fokusere på et udvidet Fairtrade-program med sociale rettigheder, forsikringer, uddannelse for både ansatte og deres børn. Virksomheden arbejder aktivt med at skabe en god arbejdsplads, som tilfører livskvalitet til både ansatte og deres familier. Det gør de bl.a. ved at sætte nye standarder for, hvad man i denne del af verden kan forvente af sin arbejdsgiver og både belønner og anerkender den indsats, virksomhedens medarbejdere yder. Arbejdsmiljøet er i fokus for at skabe et godt forhold mellem ledelse og medarbejdere. 

Virksomheden

 • Beskæftiger 250-300 medarbejdere afhængigt af sæson.
 • Har en filosofi om at være bedst på både produkt og medarbejdervilkår inden for deres branche.
 • Lønner 12-15% over gennemsnitslønnen og kompenserer for overarbejde.
 • Giver hver medarbejder 9 dages ferie med løn.
 • Sørger for transport for medarbejdere til og fra arbejde i de omkringliggende byer.
 • Sikrer medarbejderes sundhed gennem ”Social Medical Program of Mexico”.  
 • Stiller køretøjer til rådighed for nøglemedarbejdere, som ikke har råd til selv at købe fx en bil.
 • Belønner medarbejdere gennem et ”Service Award Program” for deres loyale indsats hvert femte år.
 • Støtter loyale medarbejdere ved at tilbyde uddannelse og økonomisk støtte til deres børn.
 • Investerer i gode faciliteter, som forbedrer arbejdsforhold og skaber øget effektivitet.
 • Afholder en årlig fest i december, hvor alle medarbejdere får en attraktiv bonus.

Yroli Skincare Aleo Vera

Marolaolie fra Cirebelle, Sydafrika

Fra Cirebelle i Sydafrika får vi vores marula-olie, som er udvundet af frøene fra frugten på det afrikanske savannetræ, Sclerocarya Birrea. Cirebelle samarbejder med lokale afrikanske bønder om blandt andet at producere Marula-olie, men er i det hele taget engageret i at høste og producere naturlige produkter fra det afrikanske kontinent.   

Virksomheden

 • Er drevet af at skabe positive sociale forandringer gennem forretning
 • Udnytter lokal arbejdskraft og viden inden for dyrkning af træer og planter   
 • Støtter sociale projekter, fx World Book Day
 • Indgår partnerskaber, som fremmer uddannelse og har bl.a. været med til at åbne The Culungula College med bl.a. et klasselokale drevet af solenergi
 • Arbejder aktivt med FN’s verdensmål