One Layer Skincare


One Layer princippet er en af hjørnestenene i vores dedikation til at fremme hudens sundhed og er funderet i, at huden ikke har godt af at få mest, men bedst af det helt rigtige. One Layer er vores bud på en mere ansvarlig tilgang til hudpleje og skønhedsritualer i en industri, der ellers opfordrer til at skrue op for forbruget gennem komplicerede rutiner og utallige produkter. Kom med under huden med vores Skin & Fascia Specialist Katja Kunimori Hollnagel og bliv klogere på, hvorfor One Layer giver rigtig god mening – ikke kun for huden.

Hvorfor ”kun” ét lag?

Årsagen til at vi opfordrer til ét lag hudpleje og enkle rutiner er med afsæt i, at huden langt hen ad vejen selv kan skabe de optimale betingelser for at være sund. Vores hudpleje er derfor udviklet til at understøtte og samarbejde med hudens naturlige processer. Vores formuleringer bygger huden op indefra og balancerer hudens mikrobiom, så huden bliver sund med en stærk hudbarriere og en god kollagenproduktion.

Vi anbefaler ét men effektivt lag hudpleje af tre årsager:

  1. Med ét lag hudpleje respekter du hudens mikrobiom og understøtter hudens bakterieflora. Jo færre produkter du bruger, des færre konserveringsmidler eksponerer du huden for. Det betyder, at du minimerer unødige bivirkninger eller reaktioner som følge af konserveringsmidler og derfor giver du hudens naturlige mikrobiom bedre betingelser.
  2. Med ét lag hudpleje undgår du overstimulering af huden og dermed ubalance og stressreaktioner. For høj aktivitet af højaktive ingredienser kan skade huden og medføre hypersensitivitet.
  3. Med ét lag hudpleje kan din hud bedre ånde. Flere lag kan dække huden til og give en ikke permeabel film. Huden kan på den måde ikke få oxygen nok og dette kan forårsage inflammation.

Et opgør med overforbrug

Der er desværre en almen misforståelse i, at effektiv og ansvarlig hudpleje bliver til et enten-eller valg. Både vores hud og vores planet har gavn af ”mindre men bedre”, og det er netop dér, at balancen og sammenhængen er i vores One Layer tilgang. Ét lag hudpleje er ikke kun bedst for huden, men også for vores miljømæssige fodaftryk. Du bruger ganske enkelt færre produkter og efterlader mindre kosmetisk affald. Vores One Layer hudpleje gør derfor op med overforbrug og tilbyder et bedre alternativ for din hud og for vores planet.

En velfungerende hudbarriere

Helt forenklet består huden af tre lag. Det yderste lag er som taget på et hus, nemlig en vandtæt beskyttelse af alt, hvad der er under huden. Hvis der er huller i taget, regner det ind og ødelægger inventaret. Derfor er det så vigtigt med et velfungerende tag eller i dette tilfælde en velfungerende hudbarriere.

Din hudbarriere er langt fra “bare” et lærred, du bruger til at fremvise dig selv for omverdenen, men derimod et hudlag med en helt nødvendig og vigtig funktion. Det er dog ikke i hudbarrieren, at magien sker. Det er ikke her, der produceres kollagen og elastin (hudens vigtigste byggesten), men det er her, at fundamentet for en sund hud lægges.” - Katja Kunimori Hollnagel 

Sund hud på den lange bane

"Vores One Layer hudpleje støtter huden fremfor at overtage det arbejde, huden selv kan gøre. Med ét lag hudpleje bestående af produkter med aktive ingredienser, giver du huden mulighed for at gøre mere med mindre. Sådan skaber du en sundere hud, også på den lange bane." - Katja Kunimori Hollnagel

Fra guldstøv til snegleslim

Reflekterer man over det, findes der de mærkeligste ingredienser i hudplejeprodukter - fra kollagen og 24 karats guldstøv til snegleslim og kaviar. Uanset hvor gode intentionerne er i forhold til disse besynderlige ingredienser, er der altid et spørgsmål, der er essentielt, når det kommer til, om en ingrediens rent faktisk har en effekt. 

”Virker det eller lyder det bare som om, at det virker? Sidstnævnte er det, jeg kalder et “marketingmolekyle”. Det ser godt ud på papiret og lyder lovende, men effekten er diskutabel, for ikke at nævne hudgavnligheden.” - Katja Kunimori Hollnagel

Ét lag aktive ingredienser

Vores ingrediensliste er nøje sammensat ud fra, at din hudplejerutine skal bestå af ét lag hudpleje. Det ene lag skal være effektivt, ellers har hudplejen ingen effekt.

For langt de fleste producenter er indholdet af aktive stoffer begrænset til 1%, og det er højt sat. Hvis der blot er 1% aktiv i dit hudplejeprodukt, hvad er så resten? Et godt bud er vand, hvis det er en emulsion, altså en cremelignende konsistens. Det kan også være olie eller ingredienser, der gør noget for produktet, men ikke for din hud. Det kan være konserveringsmidler, emulgatorer, der forener olie og vand og sikrer en ensartethed i produktet, farve, duft, fortykkelsesmiddel med mere.

Vi har et af markedets højeste indhold af aktive ingredienser, der virker bedst i ét lag, så der er plads til, at huden  kan gøre så meget af arbejdet selv. Ved at lade huden arbejde selv, holdes den i gang og holder sig i bedre form. Det kan sammenlignes med, at det er sundere for kroppen at være i bevægelse fremfor at være stillesiddende.

Et ekstra beskyttende lag

Et af de vigtigste hudplejetips i forårs- og sommermånederne er ganske enkelt: solbeskyttelse! Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at beskytte huden. Vi anbefaler derfor, at du supplerer din daglige rutine med solbeskyttelse i sommerhalvåret. Når UV-indekset når 3 eller derover, bliver solens UV-stråler stærke nok til at kunne forårsage hudskader og forbrændinger.

Du kan læse om vores Sun Protection her og læse vores 10 råd om solbeskyttelse her.

Cocktaileffekten

Tænk skriver på deres hjemmeside, at uønskede stoffer i et enkelt produkt sjældent er farligt i sig selv. Det er den samlede effekt af kemiske stoffer fra produkter i hverdagen - kosmetik, mad, tøj og elektronik - der udgør en sundhedsrisiko. Det kalder de for cocktaileffekten.

”Når du tilføjer flere lag og mange produkter på din hud, er du ikke garanteret større effekt. Du udsætter tværtimod huden for unødvendig overbelastning. I bedste tilfælde hindrer du din hud i at arbejde optimalt, selv finde balancen og tage sig af alt fra urenheder til sarte områder. I værste tilfælde belemrer du kroppen med unødvendige sundhedsricici.” - Katja Kunimori Hollnagel

Ingen unødige fyldstoffer

På vores ingrediensliste finder du ikke unødige fyldstoffer og heller ikke månedens hypede ingrediens uden reel virkning. Vi undgår også mikroplast, silikoner, teflon, syntetiske sulfater eller andre kemikalier, der er skadelige for huden og ikke mindst miljøet. Vores hudpleje indeholder naturlige ingredienser udvundet af nærende planter, urter og vilde nordiske bær, der er virkningsfulde hudplejeingredienser.

Hvor mange produkter bruger du?

”Undersøgelser viser, at en gennemsnitlig europæisk kvinde bruger 9 forskellige kosmetiske produkter dagligt*. Dét er mange produkter. Det er mange forskellige beskeder til din hud på en dag, og det er mange doser af ingredienser, der ikke som sådan hører til på og i huden.” - Katja Kunimori Hollnagel

*kilde:https://cosmeticseurope.eu/files/5716/5522/2324/CE_European_Consumer_Perception_Study_2022_Infographic_1.pdf