En klassiker fra Østerbro

En klassiker fra Østerbro

Vi vidste, hvem Maria Stilov var, men det var først, da vi mødte hinanden på det skønne Hotel Rye115 i forbindelse med et photoshoot, at vi rigtigt lærte hinanden at kende. Vi kan genkende mange af Marias overvejelser og valg med sit brand; Shangies by Stilov. Vi kan lide, at hun er kompromisløs, og at hun hele tiden arbejder på at gøre sin virksomhed mere bæredygtig.
Maria bor sammen med sin kæreste Niels og deres to børn på Østerbro, hvor Shangies også har kontor og showroom. Hun er uddannet cand.ling.merc. i Interkulturelle markedsstudier fra Handelshøjskolen i København. I 2008 blev Maria udstationeret til Shanghai for møbelvirksomheden Paustian og var i 3 år chef for deres aktiviteter i Asien. I 2012 etablerede Maria sin egen møbelvirksomhed – og i 2016 kom Shangies by Stilov til verden. Læs mere om Shangies by Stilov her
Vi har bedt Maria fortæller, hvordan hun kom på Shangies og hvorfor hun, lige som os, har fravalgt at bruge ydre emballage.

Shangies; en tidløs klassiker

Yrolí x Shangies by Stilov

Da jeg boede i Asien i en årrække, opdagede jeg, hvor genial jute er. De naturlige jutefibre er lette, holdbare og materialet er behageligt at have på. Hvorfor ikke lave noget ud af det? Jeg syntes, min garderobe manglede lette og komfortable sandaler, som kan bruges både ude og inde. Det blev starten på Shangies og en drøm om at skabe et personligt brand med tidløse produkter - i god kvalitet.

Shangies by Stilov startede som et hobby-projekt, men er i dag en virksomhed i vækst med mere end 350 forhandlere fordelt over 25 lande. Jeg holder meget af det personlige islæt i Shangies og glæder mig over, at kunder har lyst til at følge med i Shangies-rejsen blandt andet via sociale medier. Hver dag er der kunder, der tagger os – og skriver beskeder til os, når de har spottet Shangies på gaden i udlandet – eller set sandalerne i et blad. Det, synes jeg, er så hyggeligt!   

Det handler om relationer

Først etablerede jeg min egen møbelvirksomhed i 2012 – og i 2016 kom Shangies by Stilov til verden. Erfaringen med møbelverdenen har givet mig indgående indsigt i både produktion og samarbejdet med forhandlere. Den viden har langt henad vejen dannet grundlag for den forretning, Shangies by Stilov er i dag.
Det er et bevidst valg, at Shangies ikke findes i skobutikker. For mig handler forretningen Shangies nemlig mere om steder, relationer og kemi mellem mennesker, end det handler om at få størst mulig omsætning. Så når kunderne finder sandalerne i alt fra en hyggelig isbutik på Bornholm, et havecenter i Frederikssund til en butik med danske specialiteter i Vejle, er det præcis, som jeg ønsker det. Jo mere ’skæv’ en forhandler er i forhold til salg af sandaler, desto bedre passer det til mit brand.

Ingen bæredygtighed uden holdbarhed

For mig hænger bæredygtighed uløseligt sammen med holdbarhed. Det er vigtigt for mig, at vi bruger materialer i god kvalitet, så vores produkter holder længe. Jeg har i mange år været imod fast fashion og skiftende kollektioner, hvor der hvert år er en ny ’must-have’-farve, kunderne skal købe. Derfor er Shangies by Stilov tidløse sandaler, som kan bruges år efter år. Vi har et fast sortiment af sandaler i klassiske farver, som passer til enhver garderobe.
Maria Stilov x Yrolí 

Yrolí x Shangies by Stilov

Ingen ydre emballage og kolli

For at mindske mængden af affald har vi aktivt fravalgt unødvendig ydre emballage. Vores sandaler bliver i stedet bundet sammen med en jutesnor og lagt direkte i en kasse, så vi helt undgår brug af skoæsker eller poser.

Vi reducerer dermed mængden af affald både hos os selv, men også hos vores forhandlere. Vi har samtidig fravalgt at arbejde med kolli og faste sortimenter med x-antal i hver størrelse. Vores forhandlere vælger frit mellem farver og størrelser, når de placerer ordrer hos os. Det står dem frit for at købe de produkter, som de har brug for, og som de kan sælge i deres butik.

Maria Stilov - Shangies by Stilov 

Bæredygtighed smitter af på private valg

De bæredygtige valg i forretningen har også smittet af på min private livsstil. Jeg er blevet mere opmærksom på mit forbrug og stræber efter at købe kvalitet frem for modeprægede produkter.  Der er også noget, mine børn kan mærke. Kvalitetstøj holder i årevis, og når min ”store” dreng, Herman på 6 år, vokser ud af sit tøj, går det selvfølgelig i arv til lillebror Carl på snart 3 år.

Hvem ved, måske bliver Shangies by Stilov også noget, der går i arv – og som bliver en fast del af en mere bevidst garderobe rundt om i verden?

Yrolí uden ydre emballage

I Yrolí har vi også truffet et kontroversielt valg om at undlade ydre emballage til vores produkter som en del af vores bestræbelser på at reducere vores påvirkning af miljøet. Ved at fjerne unødvendig emballage reducerer vi både ressourceforbruget i produktionen af emballagen, transportbelastning og ikke mindst den affaldsmængde, der opstår. Se mere her

 Yrolí