Solbeskyttelse og faktor

Solbeskyttelse og faktor

Ti råd fra vores kosmetolog til, hvordan du skaber en sund sommer for din hud. 
Sun Protection Yrolí  

SOLFAKTOR

1.
Sun Protection Factor (SPF) fortæller dig, hvor længe du kan opholde dig i solen (og vel at mærke passe godt på din hud samtidigt).

Faktor 30 betyder, at solcremen forlænger den tid, det tager for huden at blive rød med 30 gange i forhold til uden solcreme. Hvor længe faktor 30 beskytter i solen, kan dog variere afhængigt af flere faktorer som hudtype, intensiteten af solens stråler, aktivitetsniveau og påføring af solcremen (kilde Kræftens Bekæmpelse)

En solhat/t-shirt/parasol er desuden et godt supplement til din solcreme.

 

 

 

SOLENS UVA- OG UVB-STRÅLER

2.
Beskyt dig mod UVA-stråling. UVA er de UV-stråler, der ælder huden (A for aldring). UVA-stråler kan trænge gennem vinduesglas, så derfor kan det give mening at bruge solcreme, hvis du ofte kører i bil (fordi solen altid vil ramme dig primært på venstre kind = større risiko for pigmentforandringer). 

3.
Beskyt dig også mod UVB-stråling. UVB er dem, der gør dig brun (B for brun) ... eller brændt! UVB kan ikke trænge igennem vinduesglas (så du bliver altså ikke brun af at ligge og sole dig i læ bag ved stuevinduet).

Sørg for at bruge en solcreme, der både indeholder UVA- og UVB-filter.

Sun Protection Yrolí
Sun Protection Yrolí  

FOR GAMMEL?

4.
Kan du huske, hvornår du tog hul på din solcreme? Der er stor sandsynlighed for, at din solcreme trænger til at blive udskiftet.

Glem alt om at gemme solcreme og genbruge den år efter år. Se på emballagen efter symbolet, der ligner en cremekrukke med åbent låg. Hvor mange måneder står der, at produktet holder (efter åbning)?

Det er rigtig dumt (for huden) at være nærig med din solcreme! Du kan evt. skrive åbningsdato i bunden eller på toppen af låget, så er du helt sikker på at undgå solcreme med mindre effektive solfiltre (for effekten aftager over tid, især hvis den ofte er med i varmen på stranden). 

FÅR DU NOK?

5.
De fleste af os bruger aaaaaalt for lidt solcreme. Du skal påføre solcreme hver 4. time. 

Sun Protection Yrolí 
Sun Protection Yrolí  

HVOR MEGET?

6.
Hvor meget solcreme skal du bruge? Helt sikkert mere end du tror: 1 tsk (5 ml.) til hver arm, til hvert ben, til forsiden, til bagsiden og til ansigtet. Det er altså 7 x 5 ml. til en hel krop! Gentaget hver fjerde time.

 

REVL OG KRAT

7.
Hele familien har godt af solcreme. Husk også børnene, der  generelt er mere følsom over for solens skadelige virkninger sammenlignet med voksnes hud. Deres hud har nemlig mindre melanin, hvilket gør dem mere modtagelige for solskoldning og andre former for skader forårsaget af UV-stråler. 

FAKTOR

8.

En solbeskyttelsesfaktor på 30 betyder, at solcremen forlænger den tid, det tager for din hud at blive solskoldet med 30 gange. Hvis du normalt ville blive solskoldet efter 10 minutter i solen uden beskyttelse, vil en solcreme med faktor 30 forlænge den tid til 300 minutter (10 minutter x 30). Det betyder i teorien, at du kan opholde dig i solen 30 gange længere, før din hud bliver rød og skoldet. Vi anbefaler som tidligere nævnt, at du påsmører dig hver fjerde time. 

Selvom faktor 50 tilbyder en højere beskyttelse end faktor 30, er forskellen ikke så stor som numrene antyder. SPF 30 blokerer omkring 97% af UVB-strålerne, mens SPF 50 blokerer omkring 98%. Der er altså kun en marginal forbedring i beskyttelsesgraden mellem de to faktorer. Kilde: American Academy of Dermatology Association: "Sunscreens explained."

.

Sun Protection Yrolí 

 ER DER SPF I DIN MAKEUP?

9.
Er der SPF i din makeup? Der er rigtig mange lækre foundations, der i dag sælges med fokus på deres indhold af SPF. Men ... du skal stadig bruge en hel stor (med lidt top) teskefuld (5 ml), for at sikre dig, at du får den ønskede dækning.

SOLCREME I VAND
10.
Når du bader, kan du godt regne med, at din SPF bliver halveret i effekt. En faktor 30 svarer til en faktor 15, når du er i vandet (vandet både skyller noget af faktoren af + reflekterer solen dobbelt op). Så ja, selvfølgelig skal du påføre mere solcreme, når du kommer op.

Sun Protection Yrolí

SUN PROTECTION
FACE & BODY SPF 30

AllergyCertified, Svanemærket og Vegan.
Solcremen er både til ansigt og krop og indeholder naturlige og økologiske ingredienser.
Beskytter optimalt med UVA- og UVB-stråler  /  Trænger let ind i huden  /  Vandafvisende  /  Hvidter ikke  /  Koralvenlig
200 ml 245,-