Min hudplejerutine som kosmetolog

Min hudplejerutine som kosmetolog

Smuk hud er sund hud i en glad krop

Vores kosmetolog og bindevævsnørd Katja har gennem 25 år i skønhedsbranchen haft samme tilgang til huden - en smuk hud er en sund hud i en glad krop. Det var derfor med gengældt begejstring, at Yrolís og Katjas veje krydsede, da vi har samme helhedsorienteret tilgang til hudpleje. Læs med nedenfor om Katjas syn på huden, få et indblik i hendes egen morgen- og aftenrutine og lad dig inspirere af hendes bedste råd til en sund hud i balance. 

Katja Kunimori Hollnagel  

Min hudplejefilosofi har ikke altid været velkommen

Jeg kan lige så godt være helt ærlig fra starten. Jeg bruger ikke mange hudplejeprodukter. Til gengæld er jeg meget kræsen med kvaliteten af de produkter, jeg bruger. Efter mere end 25 år i branchen hvor det handler om at sælge produkter og helst mange af dem, har det ikke altid været lige velkomment, at jeg selv havde en meget enkel hudplejerutine. Men det har jeg altså, og det har jeg altid haft.

”Min hud er, ligesom mit nervesystem, vældig sansende og sensitiv. Hvor andre har kastet sig over frugtsyrer og needling, har jeg nørdet med lymfedrænage og bindevæv.” - Katja

Katjas 3 bedste hudplejeråd 

1) Rens din hud – hver aften

Rens din hud hver aften, som i hver aften. Om natten har huden arbejdsro, så giv huden noget andet end dagsrester af forurening og gammel makeup at arbejde med. Vand alene er ikke nok, da det er ligesom at gå i bad og vaske hår i vand. Det bliver vådt men ikke rent. Rens din hud!

2) Kvalitet = effekt

Udvalget af hudplejeprodukter er enormt, og man kan hurtigt købe sig fattig i hudplejeprodukter med tomme løfter uden effekt. Fald ikke for greenwashing og flotte floskler, men gå derimod efter produkter, der faktisk gør noget for din hud. Kan du mærke produktet gør en forskel for din hud? Er huden blevet blødere og sundere? Du kan sagtens købe produkter med lækre olier, der lover beskyttelse og blødhed, produkter med hyaluronsyre, der giver fugt eller produkter med mikroalger, der har en slow-aging effekt. Det er dog ikke en garant for hverken kvaliteten eller mængden af de aktive stoffer. Det er nemt at skrive flotte ord på emballagen, men hvad siger din hud? Mærk selv efter og lyt til din hud. 

3) Føl efter

Din hudpleje skal give sund hud, for så er huden nemlig automatisk også smuk. Det er også afgørende, at du ikke skifter produkter hele tiden. Det er anstrengende for huden, pengepungen og miljøet. Brug derfor de produkter, du kan mærke giver effekt og hold dig til dem. For mit vedkommende har jeg seriøst aldrig haft så fugtmættet hud, som efter jeg er startet med at bruge Yrolí. Jeg har nu brugt Yrolí i 6 måneder, og jeg er forbløffet over, hvor god min hud føles her-og-nu. Samtidig ved jeg, at langtidseffekten kommer til at gøre endnu mere.

Mit bedste morgentip: Start dagen med at aktivere dit bindevæv

Jeg vågner tidligt hver dag også i weekenden, og det er der en god grund til. Når jeg vågner kl. 6.30, bliver jeg liggende i sengen, så jeg har tid til at vågne ordentligt og lave en lille øvelse, der giver glad hud indefra og ud.

Lig på ryggen og løft begge arme og ben op mod loftet. Forestil dig at du er en bille, der er væltet om på ryggen og derfor bevæger arme og ben rundt i forsøget på at trille om på maven. Ved at starte dagen med denne øvelse, starter du dagen med at “tale” til dit bindevæv. Du forlænger, strækker og giver plads indeni, som medfører, at huden bliver glad indefra og ud. Slut af med en dyb indånding gennem næsen og en udånding gennem helt åben mund.

Katja Kunimori Hollnagel 

Min morgenrutine

Når jeg er stået op, starter jeg med koldt vand i ansigtet. Et godt råd er, at du ikke skal tage ansigtet under den varme bruser, for det udtørrer huden. Om morgenen bruger jeg Eye Serum til de fine linjer omkring øjnene. Eye Serum er et vidunderprodukt, der udover at have en slow-aging effekt også er optimeret til at mindske ødemer og reducere mørke rander.

Derefter påfører jeg Face Oil. Face Oil indeholder aktive ingredienser, der er små nok i molekylestørrelsen til at trænge dybt ned i huden og hernede arbejde med fugt, elasticitet og spændstighed. De aktive ingredienser sikrer, at jeg går dagen i møde med velfugtet og modstandsdygtig hud. Jeg går altid kun med en let makeup, og ansigtsolien hjælper med, at min makeup holder sig pæn hele dagen.

Min aftenrutine

Om aftenen fjerner jeg makeup og dagens snavs med Micellar Water. Eye Serum bruger jeg om aftenen som et natserum til mine øjenomgivelser. Jeg afslutter med Hydrate Overnight, som giver fugt og er en kollagenbooster, der har gjort underværker for min hud.

 

En lille note om Eye Serum

Hvis du prøver Eye Serum for første gang, kan du opleve, at huden de første par dage bliver synligt aktiveret, og der er øget blodgennemstrømning i det område, du påfører serum på. Det er kun et godt tegn på, at de aktive ingredienser virkelig arbejder.

Mit bedste aftentip: Rens huden tidligt om aftenen

Rens huden tidligt om aftenen og brug derefter dit natprodukt, som i mit tilfælde er natmasken Hydrate Overnight. Der er ingen grund til, at du venter indtil, at du er ved at falde i søvn, for så er der stor sandsynlighed for, at du ikke orker, blot børster tænder og går i seng.

Face Kit

Vi har sammensat et komplet Face Kit, der indeholder de 4 produkter, du skal bruge til din morgen- og aftenrutine. Face Kit består af Eye Serum og Face Oil om morgenen samt Micellar Water, Eye Serum og Hydrate Overnight om aftenen.

Med vores morgen - og aftenrutine får huden tilført aktive ingredienser, der hjælper den med at holde på fugten og holde liv i egenproduktionen af kollagen.

Køb her