Res-Res

Res-Res

Vi lader os inspirere af mennesker på vores vej. Her deler vi vores møde med Søren Sørensen, der er indehaver af Res-Res på Nørrebro.

Vi lader os inspirere af mennesker på vores vej. Her deler vi vores møde med Søren Sørensen, der er indehaver af Res-Res på Nørrebro.

Vi lader os inspirere af mennesker på vores vej. Her deler vi vores møde med Kim Karlsen, der er direktør for det imponerende STAY.

RES - RES

Butikken Res-Res er bæredygtig livsstil til kvinder, mænd, børn og deres hjem.
Res-Res er en forkortelse for Respect Resources og afspejler butikkens bæredygtige afsæt. Alt i butikken er valgt ud fra anvendelse, holdbarhed og omtanke i produktionen.

Butikken er etableret af Søren Sørensen og Lars Toft med det mål at ændre opfattelsen af sæsonbestemt mode. Det skal være brugeren, der forholder sig til, om de kan lide tøjet eller ej, ikke branchebestemte konventioner om udsalg og merforbrug. 

Butikkens fokus er at forlænge levetiden på de ressourcer, som allerede er brugt, og derfor er de bl.a. Nudie Jeans Repair Partner, hvorfor man kan få repareret alle Nudie Jeans gratis.

Butikken ligger på Guldbergsgade på Nørrebro i København. Se mere her

Yrolí Skincare Søren Sørensen Res-Res Yroli Skincare

Har du gode råd, hvis man gerne vil have et mere bæredygtigt forbrug?

Man bør først og fremmest se på sit forbrugsmønster, hvor kan og bør man skære ned? Man skal vælge sit forbrug med omhu og derfor er det godt at kende profilen på de butikker, man vælger. Modebranchen er en af de mest forurenende brancher i verden, og man kan jo lige så godt vælge butikker og brands, der handler ansvarligt.  

Det er godt at se efter lokale butikker og webshops, der har taget stilling. Jeg kan nævne Langsamt, EcoEgo, GåGrøn, Be Aware, Purløg og Persille. Så er der dem med fokus på secondhand og tøjdeling. Det kunne være Kollektive Klædeskab, Resecond og Veras Market, alle nævnte er et godt valg.

I vores egen butik Res-Res tager vi stilling. Det kræver naturligvis meget mere at nå i mål med grøn omstilling, men vi gør os umage og søger hele tiden at træffe så ansvarlige valg som muligt. Det er vigtigt for os, at vi har et tidssvarende livsstils-sortiment, der er designlækkert og i god kvalitet – samtidigt med, at vi belaster miljøet mindst muligt.

Vores mål er ikke at undgå forbrug, men at bidrage til et reduceret forbrug. Det gør vi bl.a. ved at have langtidsholdbare produkter. Vi er alle nødt til at forstå, at det samlede forbrug SKAL ned, hvis det skal have den effekt, som vi gerne vil have. Det er ikke tilstrækkeligt, at vi sætter ”bæredygtig” foran. Vi er ganske enkelt nødt til at forbruge mindre alle sammen.