Fravær af mængde - tilvalg af kvalitet

Fravær af mængde - tilvalg af kvalitet

I en verden, der hele tiden præsenterer os for et hav af muligheder og valg, tager Rigetta Klint sine valg ud fra ønsket om at bidrage til en mere bæredygtig verden og inspirere til et mere afbalanceret liv. Rigetta er drevet af at handle og bidrage, hvor hun kan.

Med printbookazinet HÅNDVÆRK ønsker Rigetta at øge kendskabet til og respekten for materialer og håndværksfærdigheder. I ord og billeder formidler hun en mere bæredygtig og langtidsholdbar formgivnings- og håndværkspraksis, som skal drive læserens lyst til forandring. Rigetta er optaget af, hvordan vores til- og fravalg både professionelt og privat er definerende for vores livsrejse, og hvordan man kan leve et sundt liv med fravær af mængde og tilvalg af kvalitet.

Rigetta Klint x Yrolí

Sundhed fører til skønhed

Rigetta Klint er professionel formidler med passion for æstetik og kvalitet. I sin formidling trækker hun på sit mangeårige virke, først som udøvende håndværker og formgiver, siden som skribent og fotograf. Rigetta står bag onlineplatformen haandvaerkbookazine.com og printbookazinet HÅNDVÆRK, der udgives halvårligt på dansk og engelsk og distribueres i over 20 lande.

Bekendtskabet mellem Yrolí og Rigetta Klint går flere år tilbage og er baseret på gensidig respekt, påskønnelsen af et afbalanceret liv, et ansvarligt mindset, et ønske om mindre forbrug samt værdsættelsen af kvalitet og det gedigne håndværk. Rigetta Klint deler også Yrolís helhedsorienterede hudplejefilosofi, som tager afsæt i sundhed, har en miljømæssig tilgang til hudpleje og er formuleret med naturlige og let bionedbrydelige ingredienser.

”Hvis vi taler om skønhed som i skønhedspleje, så er ordet eller begrebet skønhed i min bog synonym til sundhed. Jeg spiser sundt, dyrker motion, prioriterer søvn og jeg vælger hud- og hårplejeprodukter, som nærer og som er uden sundhedsskadelige indholdsstoffer.” – Rigetta Klint

Mennesker som både kan noget, ved noget og vil noget

Rigetta er altid optaget af mennesker som både kan noget, ved noget og vil noget. Når hun skal vælge, hvem der skal optræde i HÅNDVÆRK, vælger hun derfor efter, at de pågældende mennesker eller virksomheder både i sig selv er interessante, men også har noget alment at bidrage med.

HÅNDVÆRK bookazine Rigetta Klint

Hudpleje som ikke kun er til gavn for huden

”Et godt eksempel er Yrolí, der både kan noget, ved noget og vil noget. Deres mål er at udvikle hudpleje, som er til gavn for huden, men også hudpleje, som er til glæde for dem, som dyrker de råvarer, der bliver til ingredienser. Desuden fokuserer de på at produktion, transport og emballage giver mindst mulig miljøpåvirkning. For at have konkrete mål at arbejde efter, har de valgt at blive Ecocert Cosmos og Vegan certificeret, AllergyCertified og Svanemærket. Yrolís emballage er minimeret så meget som muligt, de har ingen ydre emballage og er fremstillet af genanvendt plastik og glas, som kan recirkuleres.– Rigetta Klint, udklip fra HÅNDVÆRK bookazine no. 8. 

HÅNDVÆRK bookazine Rigetta Klint x Yrolí

Hvis ikke du kan se skønheden, så se bedre efter

For Rigetta Klint er skønhed i en større sammenhæng defineret af at se det store i det lille, som hun udtrykker gennem et omskrevet Paul Smith citat ”hvis ikke du kan se skønheden, så se bedre efter”.

Vi skal tale om ressourcer og ikke materialer

Rigetta betragter sit liv som værende fyldt med tilvalg, men hendes tilvalg har ændret sig over tid. For mange år siden arbejdede hun som designer i tøjbranchen, og dengang talte man om materialer. Materialer var naturressourcer tilsat energiforbrug og manpower. I Rigettas tilfælde var materialerne uden for diskussion af høj kvalitet og dermed både langtidsholdbare og umagen værd. Da Rigetta skrev HÅNDVÆRK bookazine no. 7 under temaet ”ressourcer”, kunne hun dog ikke lade være med at reflektere over, at hendes perspektiv havde ændret sig.

HÅNDVÆRK bookazine Rigetta Klint

Min holdning til snart sagt alt forbrug har ændret sig

”Det ændrer ikke på den kendsgerning, at min synsvinkel var produktets langtidsholdbarhed sat i forhold til dets salgspris og ikke i forhold til den pris, jorden betalte for dets frembringelse. Ved at sætte kikkerten for det andet øje, ved at tale om ressourcer i stedet for om materialer, har jeg opdaget, at min holdning til snart sagt alt forbrug ændrer sig. Jeg er blevet mere bevidst og træffer i dag andre valg og fravalg”. – Rigetta Klint

Forandring kræver lyst og mod

HÅNDVÆRK bookazine er sat i verden for at tage håndværkerens, håndværkets og materialets perspektiv. HÅNDVÆRK bookazine fokuserer både på håndværket i sig selv og håndværket som en forudsætning for arkitektur, kunst, mode- og interiørdesign og for det gode måltid.

 ”Med HÅNDVÆRK tror jeg på, at nærmeste genvej til en bæredygtig og langtidsholdbar praksis går gennem kendskab til, og respekt for, materialer og håndværksfærdigheder. Jeg tror, eller jeg fristes til at sige, at jeg ved, at forandring drives af lyst. HÅNDVÆRKs eksistensberettigelse er at det ifølge læserne giver lyst (og mod).” – Rigetta Klint

 Rigetta Klint 

 HÅNDVÆRK bookazine Rigetta Klint