Thea Vesterby har siden sin kandidatgrad fra CBS i 1996 arbejdet med digitale løsninger - indtil i dag. Hun har to tvillingepiger, en hund og bor sammen med sin kæreste og hans to børn nord for København.
Det meste af sit liv har Thea dyrket sport, hun har løbet langdistanceløb, gennemført 10 marathonløb, 2 Ironman og været på Mount Everest BaseCamp. Alt det mens hun arbejdede så meget, at hun desværre blev ramt af stress over flere omgange.
Når strik bliver en levevej
I 2019 påstod hendes piger, at hun ikke kunne være en rigtig mormor, hvis hun ikke kunne strikke. Det blev indledningen til ny verden med strikning. Her har hun genfundet glæden ved at fordybe sig i noget andet end digitale digitale løsninger og en kamp om at tælle det antal kilometer, hun havde løbet.
I dag tæller hun ikke kilometer mere, men hvor mange masker hun er ved at strikke. Hun opdagede, hvor meget strik fik hende til at slappe af - men også at hendes hjerne kunne bruges igen. En opdagelse der gav hende ny tro på, at hun kunne skabe noget.
Thea har gjort det så godt, at hun i dag har 26.000 følgere på Instagram og udgivet strikkeopskrifter til Filcolana og det anerkendte LAINE magasinet. Hun har sagt sit faste job op og blevet selvstændig strikdesigner.
Se hendes Instagramprofil her
At skabe noget giver håb
Jeg startede med at strikke i august 2019 som en måde at bearbejde min stress. For mig var det helt fantastisk at opleve, at jeg kunne 'regne den ud' med mønsterstrik. Jeg opdagede, at min hjerne stadig fungerede, og det gav mig håb. Det håb og den glæde gav mig lysten til at skabe noget selv. Så jeg gik egentlig bare i gang med at designe mit første strikkedesign, som var en sweater til min datter.
Siden 2021, hvor jeg for alvor begyndte at udgive strikkedesigns og sælger dem både via min egen webshop og Ravelry, tænker jeg på strikkedesigns hele tiden, og jeg drømmer endda om det om natten.
Fra fritidsstrikker til selvstændig strikkedesigner
For mig giver det glæde og værdi i hverdagen at kunne fordybe mig og være kreativ. At sætte sig med en lydbog og strikke er den bedste måde at komme ned i gear efter arbejde. Men det er også givende på flere planer, da det giver en ekstra dimension at kunne inspirere andre. Det er skønt at kunne skabe nogle strikkedesigns til sig selv, men det er vildt at lave noget, som andre kan lide, og som kan give mange gode strikketimer.
Jeg har fået et nyt netværk af skønne mennesker med samme passion. Jeg har lært andre at kende, som elsker garn og strik, og som jeg kan nørde det at strikke med. Det giver mig så meget glæde og mening med det, jeg drømmer om at leve af.
Beslutningen er taget, jeg stopper derfor med mit arbejde hos Valtech, hvor jeg har været ansat i 19 år. Sommer 2023 går jeg helhjertet og 100% ind i min egen kreative virksomhed.
Strik er afstressende
Med en hektisk hverdag er strik et godt værktøj til at stresse af. Man finder en ro, når man har noget at fordybe sig i. Det giver en god kreativ proces. Jeg tror også, at tiden med corona har været en væsentlig årsag til, at mange har haft tid og har genfundet deres lyst til at strikke – og at det efter Corona stadig virker som en måde at bibeholde et fællesskab i strikkeklubber, eller blot en måde at holde fast i en ny rutine med at slappe af.
Vi er også blevet væsentlig mere bevidste om, hvad vi køber af tøj og hvad vores forbrug er i forhold til at passe bedre på vores miljø. Det, tror jeg også, giver mange en årsag til at strikke, da de tænker i ’slow-fashion’.
Strik som en vej til mental sundhed
For mig har den mentale sundhed rigtig meget med strik at gøre. At hjerterytmen sænker sig, når garnet glider igennem fingrene, og at hjerneaktiviteten er mere fokuseret på nuet, og det man har i hænderne.
Den ro, der falder over min krop efter en dag med teamsmøder og opgaver med deadlines er altafgørende for, at jeg kan holde styr på min stress. At have været ramt af stress gør, at man nok aldrig rigtig kommer fri af den. For kroppen har lært at igangsætte alarmprocessen væsentlig tidligere - og de signaler hører man bedre og nemmere, når man giver sig selv den ro i krop og sind, som kommer, når man strikker.
Fælles vision som Yrolí
Jeg lærte Yrolí at kende gennem min mor, der i mange år har brugt produkterne. Da min datter blev ramt af voldsom akne og havde været igennem en lang proces med A-syre kuren, fortalte min mor mig om den ansigtsolie, som Yrolí har udviklet. At den kan hjælpe med at genskabe hudens glød og reducere ar efter akne. Jeg var lidt skeptisk, men vi erfarede, at den virkede fantastisk!
Nu bruger jeg også selv Yrolí herunder ansigtsolien (idet jeg som voksen også stadig lider af uren hud) – og siden jeg begyndte at bruge den, har jeg en helt ny fornemmelse og glæde ved min ansigtshud.
Min mor introducerede mig også for Trine-Lise og Jette til et Yrolí arrangement. Vi har super god kemi og fælles interesse for at skabe noget, der giver både mental, men også fysisk sundhed.
Jeg er dybt rørt over, at de to kvinder har udviklet en hudplejeserie på basis af naturlige planter, urter og nærende bær fra den nordiske og afrikanske jord. Og at de har skabt produkter med certificeringer og med et stærkt socialt arrangement.
Jeg elsker Yrolí Face Oil. Ligesom resten af min familie er jeg blevet hel afhængig af den. Den har gjort underværker for min hud. Min hud har glød og er blevet pæn. Læse mere om Face Oil her |