Hobby og levebrød

Hobby og levebrød

JEG VIL ALTID HAVE FINGRENE I LERET

Første gang Julie Damhus havde ler i hænderne var på en designskole i Canada. Derefter kom hun i praktik hos pottemager Lars Kähler, som lærte hende alt om at dreje. Historien om Julie Damhus Studio er historien om en forkærlighed for naturmaterialet ler, om håndværket som keramiker, om det enkle formsprog og ikke mindst om at skabe noget, der skaber værdi for andre.

Julie Damhus Studio

”Jeg er glad, hvis jeg altid kan leve af det, der gør mig glad og giver mig friheden til at gøre tingene på min egen måde. Min drøm er at have en sund forretning, som aldrig bliver så stor, at jeg ikke længere har fingrene i leret.”

Julie Damhus Studio

DET HELE STARTEDE MED DANSK HÅNDDREJET STENTØJ

Siden 2017 har Julie Damhus produceret hånddrejet keramik fra sit værksted i Djursland. Julie er uddannet industriel designer med speciale i keramik fra Designskolen Kolding og er udlært af pottemager Lars H. Kähler.

Herefter fik Julie et job på en tegnestue, men hun kunne ikke helt slippe keramikken, som hun fortsatte med ved siden af. Med tiden kom der større og større efterspørgsel på keramikken – nok til at hun valgte at starte sin egen virksomhed.

”Jeg drives af processen og af at se færdige resultater. Når man åbner en ovnfuld keramik og leret er blevet hårdt og nu brugbart. Jeg drives af, at kunderne kan lide det og bruger det.”

 Julie Damhus Studio

Julie Damhus bruger kun stentøj og matte glasurer, og det er noget af det, der kendetegner hendes design. Derudover har hun en farvepalette, som går igen i alle produkter.

”Det hele startede med udelukkende dansk hånddrejet stentøj, men nu har jeg også en produktion i udlandet, som er en del af mit brand. Der er ikke mange tilbage i Danmark, der kan dreje og leve af det, og jeg føler mig heldig over, at det er noget af det, der er lykkedes for mig.”

Julie Damhus Studio

JEG ER TÆT FORBUNDET TIL MIT ARBEJDE

Jeg troede aldrig at jeg skulle starte min egen virksomhed og have ansatte. Keramik er både min store hobby og mit levebrød. Det kan være en meget svær balance, hvornår man skal holde fri, og hvornår man skal arbejde. Jeg elsker mit arbejde og derfor er det svært at holde fri, men med en familie på 5 og med en mand, der også er selvstændig, er det nødvendigt at holde fri en gang imellem - og nok også sundt. Det, der har overrasket mig mest er, at jeg er så tæt bundet til mit arbejde. Jeg kan simpelthen ikke lade være!”

Julie Damhus Studio

Julie Damhus Studio

DANSK PRODUKTION & GOD KVALITET

”Jeg har valgt at indgå et samarbejde med Yrolí, fordi vi begge går op i dansk produktion og god kvalitet. Vi deler mange af de samme grundtanker. Vores produkter passer godt sammen og er med til at skabe værdi i hverdagen. Derudover elsker jeg at samarbejde med søde og dygtige mennesker, som også brænder for det, de laver.”

 Julie Damhus Studio x Yrolí

Julie Damhus  

DET KAN VÆRE STØVET & TØRT I ET KARAMIKVÆRKSTED 

”Både morgen og aften renser jeg ansigtet for make-up og skidt, der har samlet sig i løbet af dagen. Det kan være både støvet, tørt og varmt i et keramikværksted. Det er derfor vigtigt at give huden noget fugt, så efter rensning plejer jeg huden med en god ansigtsolie.”

 

EN ANSIGTSOLIE DER IKKE FEDTER 

”Yrolís ansigtsolie er en favorit! Den trænger hurtigt ind og giver huden fugt uden at efterlade huden fedtet.”

Yrolí Face Oil 30 ml 675,- KØB

Julie Damhus Studio